torsdag 14 maj 2009

Torpargrunden utifrån

Här någonstans har jag tänkt göra hålet för att ta mig in i torpargrunden.
Jag kommer troligtvis själv gräva mig inåt först, för att se om det går överhuvud taget, eller om jag måste anlita nåt företag som sysslar med torrsugning.

3 kommentarer:

 1. Hmm.. Hur hade du sen tänkt komma åt där under med tanke på den låga höjden och att det väl finns stenar e.d som pallar upp balkarna?

  SvaraRadera
 2. Jag får försöka gräva mig fram, eller så får jag anlita något företag som kan hjälpa mig suga ut jorden. Jag antar att det räcker att gräva fåror mellan balkarna, så att man kan åla sig fram i hela grunden.

  SvaraRadera
 3. Det här var ingen enkel historia - (jag skrev i ett tidigare inlägg)Vi har handgrävt 4 "manshål" in/ner/under grunden för att komma in - Vi hittade byggspill och spån från när huset timrades - på vissa ställen skräp upp till trossbotten på vissa ställen fanns det 30 cm "luft" mycket natursten som ställer till det när det ska grävas ut och plastat. För stort byggspill för sugbilen. (suck) Nu gräver vi ut grunden för hand så att hela blir krypbar! semestern räddad ;)
  Aningen hög fukt..nåt? 15-16% mätt i träet av Anticimex. Rekom. oss en avfuktare + utgrävning och plastning. Anticimex mätte endast i trät ej luftfuktigheten?!
  Hur går det här då? /Anne

  SvaraRadera