lördag 6 augusti 2011

Nytt bjälklag i vardagsrum

Såhär blev det nya bjälklaget i vardagsrummet. Riktigt nöjd! Vi hade en snickare som hjälpte oss med detta. Fick plats med 45x195-reglar, så nu kommer det bli dubbelt så mycket isolering än vad det var förut. (Se detta inlägg). Mycket trix över alla stenar och längs med grundmuren, men det är det värt.

2 kommentarer:

 1. Ser fint ut!
  Vi håller på med exakt samma sak i vårt nyinköpta hus.
  Har rivit ut golvbjälklaget i vardagsrum och kök. Mest på grund av väldigt tunn isolering (4-8 cm) och svajigt golv. Precis som ni har vi nu 45x195-reglar, som resulterar i 17 cm isolering.
  Igår blev vi klara med plasten mot marken och har börjat lägga in isolering i bjälklaget. Krypgrundsisolering kommer det nog inte bli någon i dagsläget, har inte läst om det förut, gissar att det lämpar sig bäst i kombination med avfuktare. Vi har inte tänkt installera någon avfuktare ännu då vi inte har några stora fuktproblem i krypgrunden för tillfället, men jag kan tänka mig att vi kommer vilja göra en sådan installation till nästa sommar.
  Hur kommer isoleringen gå till för er del? Vad lägger ni isoleringen på? Och kommer ni lägga någon byggplast även i bjälklaget?
  Kul att jag hittade denna blogg! Blir spännande att följa i fortsättningen.
  Mvh Oscar

  SvaraRadera
 2. Hej Oscar! Kul att du känner igen dig. Vi kommer lägga 195-isolering på trossbottenskivor. Jag har börjat lägga ut dom nu och det är smidigt, förutom där det är stenar som går upp i bjälklaget. Då blir det lite trix. Jag kommer inte att ha nån byggplast i bjälklaget.

  SvaraRadera