söndag 28 augusti 2011

Avfuktaren är inkopplad!

Klockan 16:14 stoppade jag kontakten i vägguttaget. En stor dag detta. Nu ska det bli spännade att följa fuktvärdena.

7 kommentarer:

 1. "Han med avfuktare på hjärnan"30 augusti 2011 00:11

  Hej där!

  Vilket jobb Du har lagt ned på krypgrunden / torpargrunden din! Inte illa, kul att se.

  Avfuktaren kan kanske tippas åt sidan för att filtret ska kunna tas ur på bästa sätt. Annars är det den jobbiga vägen som gäller med frånkoppling av slangar etc.

  Roligt beskrivet det där med skorna av efter läggning av isoleringen. Jag tycker det blir nästan för varmt att krypa runt efter det är lagt isolering på marken. Utan isolering så drabbas man nästan av lunginflammation dock så isoleringen är bra att ha sett från flera synpunkter.

  Nu har vi flera riktigt stora jobb framför oss i krypgrunder under kyrkor. Har funnit en del hussvamp och skelettdelar från de som begravts i tidgare golv, innan man byggde nytt golvbjälklag och skapade krypgrund. Ska lägga ut lite text och bilder från någon kyrka där vi kravlat runt, städat och installerat avfuktare. Har lite info om krypgrund under kyrka här. http://www.lfs-web.se/krypgrund-kyrka.htm Mer kommer som sagt.

  Denna sommar har varit enormt fuktig sedan mitten av juni. Har aldrig varit med om så fuktigt klimat och krypgrunder över hela landet ligger verkligen i farozon då det gäller mögel, hussvamp och lukt.

  Blir glad när jag ser sådant genuint arbete som Du lagt ned på din grund. Det höjer faktiskt värdet på huset en del om det nu ska säljas vidare. Vi får ofta in samtal där det berättas att potentiella husköpare backar när det inte finns avfuktare i krypgrund, trots att det kanske inte finns några direkta skador ännu. Andra är olyckligt oventandes om de problem de köper.

  Ring om du undrar över något.

  Mvh
  Jerker
  Ljungby Fuktkontroll

  SvaraRadera
 2. Hej Jerker! Kul att du tycker det ser bra ut! Jag känner mig nöjd och framförallt lättad över att det är klart och att man kan slappna av och veta att det är ett bra klimat där nere. Spännande med kyrk-projekten. Skelettdelar slapp jag under mitt hus...

  SvaraRadera
 3. Hejsan!

  Vilket arbete du har lagt ner, snyggt jobbat :-) Jag håller på med en krypgrund i vår ny inköpta stuga, har lagt ner ett antal dagar och timmar och är mörbultad överallt när man kryper och ålar runt. I stugan så luktade det mögeldoft, inte så starkt men man kände det när man kom hem och luktade på dom kläder man hade på sig i stugan

  Är nyfiken på om du har fått någon verkan i grunden med din PD-250. Luktar det mindre I bostaden, fick du något undertryck och hur är det med fuktigheten I RF?

  Jag har köpt en PD-150 från samma firma som du, har ca: 43 m2 krypgrund, 40cm till 70cm höjd, kom åt att sanera marken från jord och byggrester, asfaboard som var helt mögelangripet låg direkt på marken. Använde en kombinerad damm & vattensug.

  Har berg som mark, strödde ut salt för att hämma mögeltillväxt, har även lagt in ett lager makadam för att utjämna marken. Är på gång att täta och lägga ut täckande ålersbeständigplast och sen installera avfuktaren.

  MVH
  Anders

  SvaraRadera
 4. Ok Grattis! Det ar jag som nyss fragade om du hade bestamt dig for vilken avfuktare. Hur ar ljudnivan?
  Anders

  SvaraRadera
 5. Tack tack :) Man kan höra avfuktaren när man är i vardagsrummet och det är helt tyst. Då hör man ett dovt brummande. Inget alls allvarligt...

  SvaraRadera
 6. Hej Anders! Jag tänker posta ett inlägg snart med lite nya värden. Men jag kan säga att det tog en vecka ungefär, sen var RF under 70% i hela grunden. Känns riktigt bra!
  Undertrycket har jag ingen koll på. Hur vet man om det är undertryck?

  SvaraRadera
 7. Hej igen,
  Later det nagot utanfor? Jag tanker om man har en tradgardsgrupp i narheten.
  Anders (fran den 12 okt inte 4 okt)

  SvaraRadera